Prezentare

OFERTA SERVICIILOR DE FORMARE

In conditiile economiei de piata, formarea profesionala a adultilor constituie o prioritate nationala, o conditie pentru dezvoltarea resurselor umane si pentru asigurarea mobilitatii fortei de munca.

Centrul de Formare si Evaluare Profesionala F.E.G. are in vedere, in procesul de pregatire profesionala, analiza nevoilor cat si obiectivele pedagogice specifice.

Tinand cont de schimbarile survenite pe piata muncii din ultimul timp, restrangerea activitatii unor sectoare de activitate cum ar fi constructiile, dezvoltarea dar intr-un ritm lent al serviciilor, meseriile pe care le organizeaza Centrul de Formare si Evaluare Profesionala F.E.G. sunt in functie de nevoile reale de pe piata fortei de munca.

In vederea cresterii calitatii si eficientei sistemului de formare profesionala, activitatea noastra este centrata pe management orientat spre rezultate.

In vederea indeplinirii standardelor europene in oferirea serviciilor de formare asiguram spatii adecvate pentru pregatirea teoretica si practica.

Pregatirea teoretica – se desfasoara in spatiile Centrului de Formare si Evaluare Profesionala F.E.G. si sunt dotate cu echipamente de prezentare de tipul: tabla, flipchart, video-proiector, calculator, etc. si cu materiale demonstrative, conform programei de pregatire.

Pregatirea practica – se desfasoara in laboratoare apartinand Centrului de Formare si Evaluare Profesionala F.E.G, amenajate special pentru meseriile: Coafor, Cosmetician, Manichiurist si pedichiurist, Operator PC, Ospatar (Chelner), Bucatar, Barman, sau la agenti economici de profil, care au in dotare echipamentele, masinile, utilajele, sculele, dispozitivele necesare desfasurarii modulului practic.

Pregatirea practica la agentii economici a participantilor se face cu acceptul unitatilor respective, in baza unui protocol de colaborare incheiat pe perioada respectiva. Pentru persoanele care lucreaza in domeniu, in baza adeverintei de salariat, practica poate fi efectuata la locul de munca.

Fiecare participant la programul de formare profesionala va beneficia de suport de curs.

Resursele umane sunt specialisti, profesori cu grad 1 didactic si ingineri cu experienta in domeniu.

Programa de instruire este adaptata la nevoile participantilor, iar mijloacele de instruire sunt relevante pentru informatia transmisa.

Programul de desfasurare a orelor de curs se stabilesc in functie de disponibilitatile de timp ale cursantilor, astfel incat acestea sa poata fi urmate si de someri, absolventi de liceu, studenti si de persoane angajate.