Brutar
Descrierea ocupatiei:
Organizarea activităţii proprii precum şi întocmirea documentelor specifice sunt competenţe care sunt necesare ocupaţiei de brutar în vederea eficientizării activităţii.
Activitatea se poate desfăşura atât în cadrul unităţilor complet automatizate cât şi în cadrul unităţilor neautomatizate, cunoştinţele şi deprinderile fiind corespunzător evaluate. Fabricarea produselor de panificaţie implică utilizarea utilajelor şi echipamentelor specifice pentru obţinerea diferitelor tipuri de produse.
De aceea, pe lângă cunoştinţele de tehnologia panificaţiei, ocupaţia presupune şi capacitatea de exploatare, utilizare şi întreţinere a utilajelor şi echipamentelor specifice ocupaţiei.
Unităţile de competenţă
Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
Aplicarea normelor de protecţia mediului
Organizarea activităţii proprii
Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţa alimentelor
Întocmirea documentelor specifice
Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime şi a auxiliare
Depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare şi a produselor finite de panificaţie
Pregătirea materiilor prime şi auxiliare
Frământarea aluatului
Urmărirea fermentării şi prelucrării aluatului
Coacerea semifabricatelor
CURS – Nivel 2 de calificare
COST – 600 lei
DURATA: 360 ore (12 saptamani)
CONDITII DE ACCES: Cel putin invatamant gimnazial