Curs Bucatar

Bucatar

Descrierea ocupatiei:

Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert.

Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã împãrtirea lor în portii. Bucãtarul utilizeazã în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucãtãrie, masini de curãtat si de tãiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Unităţile de competenţă

  • Comunicarea la locul de muncă
  • Desfăşurarea muncii în echipă
  • Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
  • Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
  • Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
  • Prevenirea poluării mediului
  • Întocmirea documentelor specifice
  • Pregătirea antreurilor calde şi reci
  • Pregătirea fripturilor
  • Pregătirea gustărilor calde şi reci
  • Pregătirea mâncărurilor din carne
  • Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
  • Pregătirea preparatelor lichide
  • Prepararea dulciurilor (deserturilor)
  • Prepararea fondurilor glace
  • Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
  • Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
  • Realizarea aluaturilor de bază
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor.

 

CURS – Nivel 3 de calificare

COST – 700 lei/Achitabili si in rate

DURATA: 720 ore (20 saptamani)

CONDITII DE ACCES:  Invatamant gimnazial sau general obligatoriu

Pret – 700 lei

Centrul de Calificare FEG