Brutar – Patiser – Preparator Produse Fainoase
Descrierea ocupatiei:
Brutarul, fabrică pâine şi produse de panificaţie prin transformarea făinii şi a adaosurilor respective.
Patiserul, prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializării.
După ce recepţionează (cantitativ şi calitativ) materiile prime şi auxiliare, le depozitează şi le conservă până la introducerea în fabricaţie.
Unităţile de competenţă
Comunicare şi numeraţie.
Utilizarea calculatorului şi prelucrarea informaţiei.
Comunicare în limba modernă.
Asigurarea calităţii.
Dezvoltare personală în scopul obţinerii performanţei.
Igiena şi securitatea muncii.
Lucrul în echipă.
Aprecierea valorii nutritive a alimentelor.
Pregătirea materiilor prime şi auxiliare.
Tehnici de ambalare.
Prepararea tipurilor de aluat pentru obţinerea produselor de patiserie.
Prepararea semipreparatelor folosite în patiserie.
Prepararea aluaturilor pentru produse făinoase.
Prelucrarea aluaturilor pentru obţinerea produselor de patiserie.
Prelucrarea aluaturilor pentru fabricarea produselor fainoase.
Coacerea şi uscarea.
CURS – Nivel 3 de calificare
COST – 600 lei/Achitabili si in rate
DURATA: 720 ore (20 saptamani)
CONDITII DE ACCES: Invatamant gimnazial sau general obligatoriu